JIP Zoetermeer

Bij het JIP (Jongeren Informatie Punt) kun je terecht voor informatie en advies. We zijn er voor jongeren tussen de 12 en 25 jaar. Het kost niks en alles wat we doen is vertrouwelijk. meer informatie / more information

Over het JIP

Het JIP staat voor Jongeren Informatie Punt. Jongeren tussen de 12 en 25 jaar kunnen hier terecht voor informatie, advies en ondersteuning. We verwijzen door naar andere instellingen als blijkt dat jongeren meer hulp nodig hebben. Wij zijn een wegwijzer naar andere instanties wanneer jongeren en verwijzers niet weten waar zij terecht kunnen met een vraag en/of probleem.

Voor het JIP is het belangrijk om jongeren te helpen op een manier die zij prettig vinden: met een persoonlijk gesprek in onze winkel maar ook via een telefoontje, e-mail, social media en WhatsApp. Veel jongeren geven de voorkeur aan een persoonlijk gesprek bij het JIP en dat moet snel en eenvoudig kunnen. Daarom werken wij niet op afspraak. Jongeren lopen binnen tijdens openingstijden en worden vrijwel direct te woord gestaan. Onze hulp is gratis, vertrouwelijk en zoveel mogelijk anoniem.

In onze winkels kunnen jongeren ook gratis folders en brochures over allerlei onderwerpen vinden en meenemen. Een aantal voorbeeldvragen van jongeren waarvoor het handig is om voor een persoonlijk gesprek bij het JIP langs te komen:
– Ik ben op zoek naar woonruimte, waar moet ik beginnen?
– Ik heb problemen thuis, waar kan ik hulp krijgen?
– Hoe vind ik een (bij)baantje?
– Ik denk dat ik zwanger ben, wat moet ik nu doen?
– Ik heb schulden en wil daar van af, hoe pak ik dat aan?

Maar ook voor:
– Hulp bij brieven en formulieren;
– Bemiddeling bij problemen met instellingen, school, werkgever;
– Advies over opzetten van acties of een (voorlichtings)project;
– Ouders, familie of verzorgers die informatie willen voor een jongere.

Het JIP biedt directe toegang voor jongeren naar hulpverlenende organisaties; we organiseren met externe partners themaspreekuren bij het JIP over verslaving, jonge ouders, seksualiteit en geldzaken. Ten slotte bieden wij op onze JIP’s de mogelijkheid tot gratis internet- en computergebruik en verkopen wij condooms.

JIP Zoetermeer wordt voor de basistaken structureel gefinancierd door de gemeente Zoetermeer. We zijn kernpartner en één van de twee inlooppunten van Meerpunt (Centrum voor Jeugd en Gezin Zoetermeer).

Het Jongeren Informatie Punt Den Haag, Delft en Zoetermeer zijn onderdeel van Xtra Plus en ISO9001:2015 gecertificeerd.
logo iso-9001

 

Waar kunnen we je mee helpen?

Veel gezocht:

Contact

079 - 331 00 55
06 - 15 888 955

Openingstijden:

Het JIP is vanaf 19 januari weer elke werkdag geopend van 13:00 – 17:00 uur in het Forum aan het Stadhuisplein.

Vanwege de Open dagen is het JIP gesloten op donderdag 25 en vrijdag 26 januari.

Belangrijke brochures

  • JIP Gids

    Jouw handige wegwijzer van het JIP met info, advies en tips!