JIP Den Haag

Bij het JIP (Jongeren Informatie Punt) kun je terecht voor informatie en advies. We zijn er voor jongeren tussen de 12 en 25 jaar. Het kost niks en alles wat we doen is vertrouwelijk. meer informatie / more information

Werk en stage bij het JIP

Stage ‘De Block Reporters’ bij JIP Den Haag
‘De Block Reporters’ is een nieuw project sinds jan. 2017 en is erop gericht om jongeren te laten participeren in hun wijk, zodat zij meer betrokkenheid krijgen en voelen met hun eigen wijk.  Ook krijgen jongeren met dit project vaardigheden aangereikt waarmee zij meer activiteiten in hun wijk gaan doen, door gebruik te maken van hun eigen kracht en talenten. Het JIP creëert een leerzame omgeving voor jongeren op het gebied van multimedia, social media, talentontwikkeling en het projectgericht werken in teamverband. Tevens willen wij door middel van dit project de naamsbekendheid van het JIP en jeugdwerk in de wijken vergroten.

Wie zoeken wij?
Onze voorkeur gaat uit naar enthousiaste hbo CMV-studenten met kennis en affiniteit op het gebied van digitale media. Bekijk de competenties waar je aan gaat werken in het overzicht Stagecompetenties CMV en lees meer over het project De Block Reporters.

Wil je niets liever dan Haagse jongeren activeren in hun eigen wijk en hen ondersteunen bij het inzetten van media hierbij? Solliciteer dan direct of neem contact via info@jipdenhaag.nl onder vermelding van ‘De Block Reporters’.


Werken bij het JIP

Bekijk onze vacature: Jongerenadviseur 24 uur p/w, werving augustus 2017

Wil je solliciteren bij JIP Den Haag, Delft of Zoetermeer? Houd dan deze pagina en onze social media in de gaten. Hierop plaatsen wij onze openstaande vacatures. Het JIP bewaart geen open-sollicitaties. Lees meer over de taken als jongerenadviseur bij het JIP in Profielbeschrijving Jongerenadviseur 2017.


Hbo-stage sept 2017 t/m juni 2018
Op dit moment zijn er geen stageplaatsen beschikbaar meer.


Het JIP Den Haag, Zoetermeer en Delft bieden elk schooljaar vier stageplaatsen voor enthousiaste derdejaars hbo-stagiaires van de opleiding SJD, CMV, SPH, MWD en Pedagogiek (een uitzondering hierop is de opleiding SPH van de Haagse Hogeschool; deze opleiding geeft geen toestemming voor een stage bij het JIP vanwege het competentiekader). Het gaat om een stageperiode van 10 maanden (september t/m juni), tussen de 28-32 uur per week.

Let op; bij het JIP bieden we jou een ‘regionale’  stageplaats aan. Als je stage loopt bij het JIP heb je een vaste standplaats op één van onze JIP’s maar kun je worden ingezet voor projecten in alle drie de steden.

Wie zoeken wij?
Je wilt aan de slag als jongerenadviseur in opleiding; je kiest voor de specifieke dienstverlening van het JIP waarbij je het directe contact met jongeren net zo belangrijk vindt als het organiseren van activiteiten om deze doelgroep te bereiken. Het JIP biedt geen hulpverlening zoals jeugdzorg of het maatschappelijk werk: we werken op basis van dienstverlening. Bij het JIP voer je vaak eenmalige gesprekken met jongeren, intermediairen en met ouders. Daarnaast sta je voor diverse groepen om voorlichting te geven die je zelf ontwikkelt en ben je creatief in het schrijven van (web)teksten en je weet elke dag nieuws te vinden voor op onze social media.

Initiatiefrijk, zelfverzekerd en een aanpakker…zijn dat jouw middle names? Dan bieden wij jou een stage met veel diversiteit en uitdaging! Lees meer over de inhoud van deze stage in onze stageflyer.


Afstudeeropdrachten/onderzoeken
Voor het schooljaar 2017/2018 zijn wij voorzien

Het JIP (Den Haag, Delft & Zoetermeer) neemt ieder schooljaar een hbo-opdracht of onderzoek aan. Solliciteren naar de mogelijkheden kan via info@jipdenhaag.nl onder vermelding van ‘Afstuderen bij het JIP’.

Waar kunnen we je mee helpen?

Contact

070-365 59 30
06 - 15 888 955

Openingstijden:

Maandag:
13:00 - 17:00
Dinsdag:
13:00 - 17:00
Woensdag:
13:00 - 17:00
Donderdag:
13:00 - 17:00
Vrijdag:
13:00 - 17:00

Belangrijke brochures